Akade 13 Musselkanaal
06-20949320

2020-01, Januari. Nieuwe wijnen ontdekken en proeven

Zondag 19 januari 2020.

Een wijnproeverij organiseren vind ik fantastisch om te doen, maar vandaag was ik zelf aanwezig bij een proeverij, een bijeenkomst met verschillende wijnhuizen uit verschillende landen.

We moesten er even voor rijden, maar dat was het zeker waard. Ik heb gesproken met een aantal bekende wijnhuizen, maar Ik heb ook een aantal (voor mij) nieuwe wijnhuizen leren kennen. Ik heb ontzettend veel wijnen geproefd vandaag en zeker een aantal “nieuwe” wijnen gevonden die ik aan mijn wijnaanbod gaan toevoegen. Binnenkort zullen deze wijnen online staan en zal ik het nieuwe aanbod op Facebook presenteren.

Hieronder zal ik een aantal wijnhuizen toelichten. Uiteraard heb ik meer wijnhuizen ontmoet vandaag, te veel om allemaal te benoemen.

 

 

Fosso Corno, Abruzzo

Ik heb gesproken met dhr. Marco Biscardo en samen de nieuwe Montepulciano d’Abruzzo DOCG Colline Teramane, Il Grande Silenzio geproefd. Een zeer bijzondere wijn met een mooi verhaal! Ook hebben we besproken dat we zeker een bezoek gaan brengen aan dit mooie wijnhuis in d’Abruzzo. De nieuwe witte wijn “Pecorino” wordt toegevoegd aan mijn aanbod van Fosso Corno wijnen.

 

Cantine Renzo Masi / Fattoria di Basciano, Toscane.

Ook heb ik een leuk gesprek gehad met dhr. Paolo Masi en Giorgio Masi. Onlangs heb ik de Contrappasso van dit wijnhuis aan mijn wijnaanbod toegevoegd, een wijn die op een proeverij, die ik net voor de feestdagen mocht verzorgen, zeer goed werd beoordeeld. Vandaag hebben wij o.a. een verrassende rosé mogen proeven, een zoete rosé gemaakt van de Sangiovese druiven. Een heerlijke dessertwijn of voor de liefhebbers van zoete wijnen.

Cantine Paradiso, Puglia.

Van Cantine Paradiso uit Puglia heb ik al een aantal wijnen in mijn wijnaanbod. Vandaag hebben we ook dhr. Angelo Paradiso voor het eerst ontmoet. Op dit moment is hij de 3e generatie in het wijnhuis. Op zijn advies heb ik ook de rode wijn 1954 Primitivo geproefd en we waren aangenaam verrast. Wat een heerlijke wijn, deze ga ik zeker toevoegen.

Roeno, Trentino.

Een leuk wijnhuis, gesitueerd op de grens van Veneto en Trentino ten oosten van het Gardameer. Van dit wijnhuis hebben we een fantastische Pinot Grigio geproefd. Een witte wijn dat in een wat duurdere prijscategorie valt, maar wij vinden het zeker de moeite waard om deze wijn toe te voegen. Het is een wijn waarvan 80% van de wijn wordt vergist in RVS tanks, de andere 20% in grote vaten van Frans eikenhout en dat proef je!

0
    0
    Bekijk Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel
    Scroll naar boven