Akade 13 Musselkanaal
06-20949320

2023-07, Juli. Sicilië, Principe di Corleone

10 jaar nadat ik voor het eerst op Sicilië ben geweest, stap ik weer uit het vliegtuig in Punta Raisi /  Palermo. Onze huurauto opgehaald en op naar San Vito lo Capo. Wat een mooie badplaats is dit, ik heb nog nooit in zo’n mooi stukje zee gezwommen, kraak helder blauw water, mooi strand, om nooit weer te vergeten. De vele baaitjes, een mooie boottocht langs de kust en het natuurgebied Zingaro laten ons weer zien hoe mooi de natuur van Sicilië is.

Uiteraard kan ik hier niet weggaan zonder weer een aantal specialiteiten van het eiland te hebben geproefd. Bijvoorbeeld een heerlijke granita, een halfbevroren drankje waarbij ik gekozen heb voor citroen, heerlijk fris met deze temperaturen, want het is echt behoorlijk warm (zeg maar gerust heet🔥) op de dagen dat ik hier ben. En San Vito lo Capo staat natuurlijk bekend om de couscous, ze hebben zelfs elk jaar een couscous feest. Ik heb gekozen voor een couscous met groenten, echt heerlijk, uiteraard met een lokale witte wijn erbij.

In een ander restaurant vraagt de ober mij of ik ijsblokjes in mn witte wijn wil…. Nou echt niet, wat zonde van de wijn. Het schijnt dat toeristen dat hier best veel doen, maar ik niet hoor…  (ik ben hier dan ook voor m’n werk😅🥂), later zie ik een paar Franse toeristen vragen om ijsblokjes in rode wijn😬, ik snap dat het uitzonderlijk warm is, maar dit kan echt niet😜

Het is ook 10 jaar geleden dat ik voor het eerst kennis heb gemaakt met de heerlijke wijnen van Principe di Corleone, hier op Sicilië midden in Corleone heb ik het voor het eerst gedronken en sinds die tijd staat er altijd een Nero d’Avola in mijn wijnkast. Aangezien ik in 2018 bij hun was, is het echt de hoogste tijd om het wijnhuis weer eens te bezoeken, dus op maandag 24 juli rond 09.00 uur gaat onze auto richting Corleone.

We komen net iets na 11.00 uur aan bij het wijnhuis en ontmoeten Leoluca eindelijk weer, we maken ook kennis met zijn broer Pietro en samen gaan we wijnen proeven (gelukkig in een ruimte met airco, ik heb nog nooit zo’n hete dag als vandaag meegemaakt). We proeven een aantal verschillende wijnen die ik nog niet in mn wijnaanbod heb, want ik zou graag een aantal nieuwe wijnen van hun toe willen voegen 🥂🍷

En dat gaat zeker lukken, uiteraard komt er een nieuwe levering van wijnen die ik al heb mijn kant weer op, maar ook zeker een paar “nieuwe” wijnen die we vandaag geproefd hebben. Na een heerlijke uitgebreide Siciliaanse lunch en een laatste espresso, wordt het voor ons helaas tijd om te gaan. Het liefst bleef ik nog wat langer, maar we moeten nog ongeveer 2 uur rijden naar onze accommodatie en ivm de hitte hebben we besloten om de wijngaarden niet meer in te gaan.

Ik vond het fantastisch om hier weer te zijn en wil ook via deze weg Leoluca en Pietro nogmaals heel erg bedanken voor de warme ontvangst (en dat kwam niet door het weer😉) en de gezellige middag die we op het wijnhuis hebben doorgebracht.

 🥂🍷De bestelling gaat nog deze week de deur uit! 🥂🍷

Principe di Corleone, eccellenza da bere.

We hadden na ons bezoek nog een laatste stranddag gepland in San Vito lo capo, maar helaas liep dat even anders. In de nacht van 24 op 25 juli moesten we plotseling uit onze accommodatie ivm zeer hevige branden heel dichtbij. We hebben de nacht verder doorgebracht in de auto op een veilige plek. De volgende ochtend reden we terug naar onze accommodatie, maar daar mochten we niet meer zijn, ze hadden het gesloten. De branden waren nog steeds niet geblust en het was alleen maar erger geworden sinds wij weggegaan zijn. Omdat we de volgende dag zouden vliegen, hebben we maar besloten om iets dichtbij het vliegveld te zoeken voor de komende nacht. Dat viel niet mee, aangezien er vele mensen op de “vlucht” waren. Ook lokale mensen die hun huizen moesten verlaten omdat het te gevaarlijk was. Dat lijkt me heel erg, alles achterlaten omdat het te gevaarlijk is ivm brand.. Op heel veel plekken is er brand uitgebroken en met die hevige sirocco wind is het ontzettend lastig om het onder controle te krijgen.

Gelukkig hebben we een kamer kunnen vinden in een hele leuke B&B vlakbij het vliegveld. Omdat we niet wisten hoe het verder met de branden was en omdat het ook deze dag snikheet was, zijn we bijna de hele dag op de kamer gebleven. We hadden geen zin om de toerist uit te hangen, er zijn zoveel lokale mensen getroffen door deze ramp, zeker in de buurt waar wij ook waren, echt erg.

Heel fijn dat de vlucht wel door gegaan is, op 26 juli om iets over 12.00 uur stijgt het vliegtuig op en verlaten we Sicilië. Een reis met 2 kanten, maar wij kunnen tenminste naar huis, op Sicilië is het helaas nog niet voorbij 😥

0
    0
    Bekijk Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel
    Scroll naar boven