Akade 13 Musselkanaal
06-20949320

2023-04, April. Bezoek wijnshop Zenato aan het Gardameer

 

Lago di Garda, veel Italië liefhebbers zijn hier zeker geweest. Het verbaasd me hoe druk het er nu (eind april/begin mei) al is. Het is geen onbekend gebied voor me, ik ben er al een paar keer geweest, het is zelfs de omgeving waar ik jaren geleden rode wijn ben gaan drinken. Het is een veelzijdig wijngebied met een zeer variërend aanbod aan wijnen. Een wijnhuis vinden is hier ook niet moeilijk, ik zal niet zeggen dat er op elke hoek van de straat een wijnhuis te vinden is, maar het zijn er veel!

Een bekend en groot wijnhuis uit dit gebied is Zenato, opgericht in 1960 door Sergio Zenato en ruim 60 jaar later nog steeds gerund door zijn vrouw Carla en hun 2 kinderen. Het wijnhuis bevindt zich in de regio Peschiera del Garda. Het heeft ca. 95 ha aan wijngaarden tussen San Benedetto di Lugana en Sant’Ambrogio di Valpolicella, 2 belangrijke wijngebieden voor deze regio. In 2003 kocht Carla ca. 3,8 ha aan wijngaarden in Toscane en richt het wijnhuis Podere Prospero op. De eerste wijnoogst uit deze wijngaarden vond in 2013 plaats.

Maar ik bevind me in de regio bij het Gardameer, dus richten we ons op de wijnen uit dit gebied.

Ook hier proef ik o.a. hun Lugana’s (Lugana San Benedetto en S. Cristina) maar ook de Bardolino, Chiaretto Bardolino (rosé), Ripassa, Valpolicella superiore en natuurlijk de Amarone. Ik heb o.a. een Amarone meegenomen, want we verblijven hier nog even en dan wil ik natuurlijk onder de Italiaanse zon genieten van één van de topwijnen uit deze regio! (Ik moest wel eerst even op pad voor een paar mooie wijnglazen, want de standaard wijnglazen in onze accommodatie waren natuurlijk niet geschikt voor zo’n kwaliteitswijn..).

Het wijnhuis Zenato heeft een uitgebreid wijnaanbod, van Bardolino tot Valpolicella en Amarone en van Chiaretto rosé tot een Lugana, inmiddels zijn de eerste wijnen van dit wijnhuis binnengekomen, waaronder een heerlijke Pinot Grigio,  ik vond deze Pinot Grigio echt verrassend lekker! Later worden andere wijnen aan de webshop toegevoegd.

0
    0
    Bekijk Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel
    Scroll naar boven